Projecten

Een duintuin 

 

Een geweldig mooi project van ontwerp tot uitvoering. De wens was om een onderhoudsarme voortuin te creëren die de duinen nabootsen. 

We hebben gekozen voor beplanting die tegen droogte kunnen en weinig onderhoud vergt. Verder hebben we een natuurlijke vorm aangehouden met robuuste palen en twee heuveltjes met schelpen. 


Tuin voor vogels en insecten in Heemskerk

 

De wens was "veel groen voor vogels en insecten". Dus overal waar geen looppaden zijn moet groen komen. Maar ook een bankje om in de tuin te genieten van de vogeltjes. 

Deze tuin ligt in een ingebreide nieuwbouwwijk. De wijk is zo gebouwd dat het hemelwater in de bodem moet infiltreren. Wij moesten dus niet alleen rekening houden met extra water(overlast) maar ook met de wensen van de klant.


Flagstones terras in Heemskerk

Ons werd gevraagd om van hergebruikte flagstones een terras te maken. Iets wat je vaak ziet in de mediterraanse sfeer.  Een terras met karakter. 

Populair in de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw, met een bewerkelijk tintje. Maar niet minder mooi. Het resultaat mag er zijn.


Een oude voortuin in nieuwe stijl

Deze voortuin was echt aan vernieuwing toe. Wij hielden de tuin netjes bij door een paar keer per jaar te knippen en schoffelen. De verhouding ten opzichte van het werk wat er tegenover stond was uit balans. 

Ons voorstel was om het geheel te renoveren. We maakten hierop een ontwerp en beplantingsplan aan de hand van de nieuwe wensen.